بازی های سرگرم کننده برای سالمندان جهت تقویت حافظه آن ها
بازی های تقویت حافظه نه تنها به بهبود حافظه سالخوردگان کمک می کنند، بلکه از تنهایی آن ها کاسته، و تا حدی مشکلات سلامتی آن ها را کاهش می دهند. بسیاری از مشکلات سلامتی مرتبط با مغز، مانند بیماری های
مترجم: فریبا نوید
منبع:راسخون
منبع:راسخون
بازی های تقویت حافظه نه تنها به بهبود حافظه سالخوردگان کمک می کنند، بلکه از تنهایی آن ها کاسته، و تا حدی مشکلات سلامتی آن ها را کاهش می دهند. بسیاری از مشکلات سلامتی مرتبط با مغز، مانند بیماری های آلزایمر، زوال عقل و اضطراب می توانند با بازی های تقویت حافظه، کنترل شده یا کاهش یابند.
اگرچه فراموشی یک واقعیت غم انگیز است، اما جزئی جدا نشدنی از سنین پیری می باشد. آمار نشان می دهد که حدود هفتاد و پنج درصد از سالمندان در مورد مشکلات مربوط به حافظه خود نگران هستند. زوال حافظه، یک بیماری نیست بلکه بخشی اجتناب ناپذیر از افزایش سن می باشد. با این حال، این مسئله تا حدودی با استفاده از ورزش مغز و بازی های حافظه می تواند کاهش پیدا کند. یکی از جالب ترین راه حل ها برای این مشکل، انجام دادن بازی های مرتبط با حافظه می باشد که می تواند به حفظ سلامتی مغز کمک کند. سالمندان، مانند بچه ها، بازی کردن را بسیار دوست دارند. برخی از بازی های محبوبی که اکثر شهروندان سالمند حتی امروزه به آن علاقه مند هستند، بازی های کارتی مانند بینگو، اسکرمبل و اونو می باشند.
افراد مسنی که دارای مشکل حافظه هستند، می توانند با به چالش کشیدن ذهن خود با انجام بازی های پازل، کتاب خواندن، جدول حل کردن و بازی های دیگرِ ورزش مغز، حافظه خود را بهبود بخشند. اگر شما نوه خانواده هستید، برای انجام بازی با آن ها وقت بگذارید. با انجام این کار، نه تنها شما از نظر روانی خود را سالم نگه می دارید، بلکه یک تخریب کننده استرس خوب نیز هستید. شاید نتوانید باور کنید اما انجام بازی های محبوبی مانند چکرز، شطرنج و مونوپولی نه تنها به بهبود حافظه بلند مدت کمک می کند، بلکه در تقویت حافظه کوتاه مدت در سالمندان نیز مؤثر خواهد بود.
یکی از محبوب ترین بازی های حافظه برای سالمندان، بازی جدول کلمات متقاطع پازل می باشد. شما می توانید این بازی را یا به تنهایی انجام دهید یا از یکی از دوستانتان یا همسرتان بخواهید به شما ملحق شوند. همیشه می توانید برای حل پازل از فرهنگ لغت استفاده کنید. یک جدول کلمات متقاطع پازل نه تنها مهارت های واژگان شما را افزایش می دهد، بلکه ذهن شما را نیز هوشیار نگه می دارد. بسیاری از انوع دیگر بازی های پازل در اینترنت وجود دارد که مفید نیز می باشند.
یکی از بازی هایی که سالمندان در مهمانی می توانند به آن بپردازند، بازی دسته جمعی داستان گفتن می باشد. در این بازی، سالمندان به صورت دایره ای می نشینند. در این بازی، یکی از آن ها با گفتن روز دوشنبه، من برای شام، ساندویچ مرغ دارم، شروع می کند و فرد دوم خطی که توسط فرد اول گفته شد را دوباره تکرار می کند و یک خط پی در پی به آن اضافه می کند. این بازی به همین صورت ادامه پیدا می کند تا همه یک خط داستان خود را بگویند و دوباره بازی به فرد اول برمی گردد. او باید خط اصلی را بگوید، به اضافه خطوط پی در پی دیگر که اعضای دیگر باید به خطوط قبلی اضافه نمایند.
بازی محبوب دیگری به نام Name That Tune وجود دارد که به عنوان راهنمایی برای به وجود آوردن یک بازی حافظه ای جالب برای سالمندان می باشد. همچنین می توانید با دستگاه کارائوکه؛ بازی کنید که نوعی بازی دسته جمعی می باشد که روی قطعه ای که دستگاه پخش می کند صدا گذاری می کنند و از گروه می خواهند که تشخیص دهند صدای چه کسی پخش می شود. برای سرگرمی بیش تر پس از تشخیص صداها، گروه می توانند تمام قطعه را نیز دسته جمعی بخوانند. به طور مشابه، به جای آن، می توانند کلیپ های کوتاه از فیلم های مشهور را نشان دهند و از گروه بخواهند که آن ها را تشخیص دهند.
عاقلانه خواهد بود که به دنبال سرگرمی هایی باشید که به تمرکز نیاز دارد. به عنوان مثال، کتاب خواندن، بازی شطرنج یا حل کردن پازل که به مغز فشار وارد می آورد. این کار شما را قادر خواهد ساخت تا حافظه خود را حفظ کنید و قابلیت های ذهنی تان را افزایش دهید. به طور مشابه، باغبانی، هنرها و صنایع دستی نیز، تمرین های مورد نیاز برای مغز را فراهم می کند.
نام گذاری اشیاء
می توانید از یک سالمند بخواهید به مدت یک دقیقه به اتاق های مورد علاقه اش به عنوان مثال، به اتاق خوابش نگاهی بیندازد. از او بخواهید تا اتاقش را ترک کند. اکنون، وقتی فرد از اتاق بیرون می آید، از او بخواهید که اتاقش را توصیف کند؛ مانند توصیف رنگ دیوارها، چیدمان مبلمان، اشیاء و مانند آن. بازی های مشابه می توانند با نشان دادن کارت تصویر به یک سالمند به مدت یک دقیقه انجام پذیرند و سپس از او بخواهید که آن کارت تصویر را توصیف کند. این یک بازی سرگرم کننده برای تقویت حافظه فرد می باشد. گزارش هایی وجود دارد که اثبات می کند توانایی های حفظی در یک فرد سالخورده در ساعات اولیه صبح فعال تر می باشند و سپس در طول روز کاهش می یابند و در هنگام عصر به حداقل فعالیت خود می رسند. همان طور که سن شما افزایش می یابد، باید همراه با دوستان سالمندتان به فعالیت های مختلفی مشغول شوید. چنین فعالیت هایی حافظه را احیاء می کند و می تواند سرگرم کننده نیز باشد. مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}